Saturday, February 24, 2007

ΒΛΑΒΕΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ Ε




ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΛΑΒΕΡΩΝ
ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ Ε





ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ KAΡΚΙΝΟΓΟΝΑ


ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ




Ε 102 E 102 Ε 102

E 104

Ε 107 E 107 Ε 107

E 110

Ε 110 E 133 Ε 122

E 312

Ε 122 E 127 Ε 151

E 128

Ε 123 E 131 Ε 154

E 132

Ε 124 E 212 Ε 173

E 123

Ε 132 E 154 Ε 407

E 155

Ε 155 E 210 Ε 128

E 211

Ε 210 E 250 Ε 153

E 216

Ε 211 E 218 Ε 155
Ε 212 E 219

Ε 213 E 220 E 230

Ε 219 E 230

Ε 223 E 311 E250

Ε 214 E 320

Ε 215 E 251 E251

Ε 216 E 262

Ε 217 E 270 E252

Ε 218 E 310

Ε 431 E 627 E 900

Ε 224 E 124

Ε 225 E 325

Ε 226 E 541

Ε 227 E 621

Ε 250 E 623

Ε 131 E 122

Ε 310 E 217

Ε 311 E 631

Ε 312 E 632

Ε 414 E 635

Ε 430 E 120

Ε 221 E 215


E 321

.


.


.


.


.


.










Διευθύνσεις Περιβαλλοντικων Οργανώσεων, Οργανισμών

Ηλεκτρονικες Διεθυνσεις Περιβαλλοντικων Οργανωσεων και Οργανισμων.
Οικολογικα Περιοδικα

http://www.eea.eu.int : “ European Environment Agency

Τα πάντα για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος .Το επίσημο όργανο της Ε.Ε

· http://www.foe.co.uk (Βρετανία) και www.foe.org ( Η.Π.Α )

Οι φίλοι της γης σε Ευρώπη και Αμερική.

· http://www.greenpeace.org Η γνωστή διεθνής οικολογική οργάνωση

· http://www.ipcc.ch. Το διακυβερνητικό πάνελ για την αλλαγή

κλίματος. Η επίσημη επιστημονική πρωτοβουλία που παρακολουθεί το ζήτημα

· http://www.climatevoice.org. Καμπάνια και ιστοσελίδα για την αλλαγή του κλίματος που έχουν δημιουργήσει γνωστές οργανώσεις ( WWF, Greenpeace κ.ά )

· http://www.globalclimate.org. Η συμμαχία των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που προπαγανδίζει ότι όλος ο θόρυβος σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την αλλαγή του κλίματος είναι ανυπόστατη επιστημονικά.

· http://www.gci.co.uk. Προοδευτικό Βρετανικό ινστιντούτο που ασχολείται ιδιαίτερα με τα παγκόσμια δημόσια αγαθά.

· http://www.iied.org. Tο κυριότερο ινστιντούτο στη Βρετανία για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης με αλλεπάλληλες εκδόσεις.

· http://www.copenhagencentre.org Το διακρατικό κέντρο της Κοπεγχάγης είναι από τους βασικότερους φορείς προώθησης των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ε.Ε προωθώντας την τριπλή συνεννόηση κυβερνήσεων, εταιρειών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

· http://www.cerew.org. O βασικός οργανισμός που προωθεί δι8εθνώς ενιαίες αρχές για τις περιβαλλοντικές εκθέσεις –απολογισμούς των εταιρειών.

· http://www.ecouncil.ac.cr. Το Συμβούλιο της Γης αποτελεί προβεβλημένη διεθνή πρωτοβουλία επωνύμων υπέρ της βιωσιμότητας με κεντρικό στόχο την προώθηση της Χάρτας της Γης.

· http://www.csf.colorado.edu/ecol-econ. Περιέχει θέματα για τα Οικολογικά Οικονομικά με επίκεντρο το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

· http://www.cfs.colorado.edu/ISEE Η Διεθνής Εταιρεία Οικολογικών Οικονομικών συνενώνει διεθνώς όλους τους πανεπιστημιακούς και τους ερευνητές που ασχολούνται επιστημονικά με το «πρασίνισμα» της οικονομίας.

· http://www.naturalstep.org Το «φυσικό Βήμα» είναι μια οργάνωση που δημιουργήθηκε στη Σουηδία και έχει μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο.

· http://www.unsystem.org Mια «πύλη» για όλους τους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ αυτών που ασχολούνται με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

· http://www.ozone.org Τα πάντα περί του όζοντος στην ατμόσφαιρα.

· http://www.rmi.org Το Ινστιτούτο Βραχωδών Ορέων των αδελφών Λόβινς στο Κολοράντο είναι ο σημαντικότερος φορέας στις Η.Π.Α. και ίσως στον κόσμο για την παραγωγή συγκεκριμένων τεχνολογικών λύσεων στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.

· http://www.sustainability.co.uk. Η σημαντικότερη εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων διεθνώς για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

· http://www.sdgateway.net «Πύλη» για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

· http://www.wbcsd.ch. Το Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με έδρα την Ελβετία , η κυριότερη « δεξαμενή σκέψης» του ιδιωτικού τομέα μετά τη Σύνοδο του Ρίο το 1992.

· http://www.wri.org. Το Αμερικανικό Ινστιντούτο Παγκοσμίων Πόρων αποτελεί το σημαντικότερο διεθνώς ανεξάρτητο φορέα παρακολούθησης της κατάστασης των φυσικών πόρων.

· http://www.wupperinst.org. Το γερμανικό Ινστιτούτο του Βούπερταλ είναι το σημαντικότερο της Ευρώπης για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης με μεγάλη παραγωγή θεωρητικής δουλειάς και νέων ιδεών

http://www.earthfirstjournal.org. Ριζοσπαστικό οικολογικό αμερικάνικο περιοδικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

· http://www.earthtimes.org. Ηλεκτρονική εφημερίδα με έμφαση στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη γενικότερα.

· http://www.ems.org. (Environmental Media Services) .Αμερικανική ηλεκτρονική υπηρεσία περιβαλλοντικών ειδήσεων.

· http://www.ends.co.uk. (Environmental Data Services) Βρετανική ηλεκτρονική υπηρεσία περιβαλλοντικών ειδήσεων.

· http://www.environlink.org. « Πύλη» ειδησεογραφίας (και όχι μόνο….) για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

· http://www.iisd.ca Αναλυτική πληροφόρηση για τις μηνιαίες εξελίξεις για όλες τις συνδιασκέψεις και τα συνέδρια ανά τον κόσμο που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

· http://www.planetark.org Καθημερινή ηλεκτρονική ειδησεογραφία για το περιβάλλον σε συνεργασία με το πρακτορείο Reuters.

· http://www.resurgence.org Το ιστορικότερο και πιο πνευματώδες στη Βρετανία ίσως και διεθνώς περιοδικό για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

· http://www.tomorrow-web.com Το κυριότερο διεθνές περιοδικό για τη βιώσιμη ανάπτυξη από τη σκοπιά των επιχειρήσεων.

· http://www.elsevier.com/homepages/sae/econbase/ecolec Το μοναδικό εξειδικευμένο ακαδημαϊκό περιοδικό για τα Οικολογικά Οικονομικά.

http://www.theecologist.co.uk



Saturday, February 3, 2007

ΦΩΤΟ ΜΑΤΙΕΣ



Εκκλησια σε ρυθμο Ελληνικο...


Η συνεχεια της Ελληνικοτητας...Βυζαντινος ναος χτισμενος με τα ερειπια αρχαιου ναου... και εσονται δυο εις σαρκα μιαν...ψηλα , επιγραφη στην αρχαια ελληνικη , στην δε βαση του κιονα , σταυρος βασταζων...χρονια ιστοριας στους ωμους του...











... η αιωνια μαχη..
ο ανθρωπος να κατισχυσει της φυσης
τα ανθρωπινα δημιουργηματα να ξεπερασουν τα φυσικα...

... το καμπαναριο, παντως , δεν το βλεπω να ψηλωνει...










....καποτε λεγανε οτι ψηφισαν και τα δεντρα...
τωρα, στην εποχη οπου ουτε σπιθαμη ελευθερης γης δεν μενει χωρις να χτιστει.....χτισαν και τα δεντρα!

(.. μεταξυ μας...ουτε το τοιχακι το βλεπω να ψηλωνει...)












... ενω αυτο το θηριο...εχει ακομα ζωη να δωσει...
(.. το "χτισμενο " δεντρο ειναι!... το ρετιρε του!)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΗ


... στις αιθουσες του ΚΠΕ συμπληρωνουμε καποια φυλλα εργασιας, αμεσως μετα την ενημερωση που μας εκαναν οι υπεθυνοι του ΚΠΕ















... αφου φαγαμε και το σαντουιτσακι μας, ξεκιναμε τον περιπατο στην πλαγια πανω απο την Υπατη, για να ξεναγηθουμε και να γνωρισουμε την πλουσια φυση της περιοχης -χλωριδα αλλα και με πολλες εκπληξεις πανιδα











..και πηραμε τα βουνα και τα λαγκαδια...

... και καταρρακτες ειδαμε..






















...οι εκπληξεις που λεγαμε...

...και ελαφακι , λοιπον, ειδαμε..


...αλλα και...







....στρουθοκαμηλους ...










... ειδαμε ομως και....σκουπιδια...
και τα κατακεραυνωσαμε...!

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ...

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ...


1. Ανακυκλωση Μπαταριων : Παραγγειλαμε και φεραμε στο σχολειο μας τον καδο ανακυκλωσης μπαταριων της ΑΦΗΣ , αφου βεβαια ενημερωσαμε ολους τους συμμαθητες μας για την αναγκαιοτητα της ανακυκλωσης των μπαταριων. Οπως φαινεται και στην φωτογραφια τα αποτελεσματα της δραστηριοποιησης μας ειναι κατι παραπανω απο εμφανη...












2.Ενημερωσαμε ολο το σχολειο για την αναγκαιοτητα μειωσης της καταναλωσης του χαρτιου , και σαν πρωτο και ευκολοτερο βημα, ξεκινησαμε να χρησιμοποιουμε και την πισω-αδεια- σελιδα των φψτοτυπιων ή και εγγραφων που ερχονταν στο σχολειο μας Ακομα και μερικα τεστ τα γραφουμε στις πισω σελιδες αχρηστων εγγραφων. Για το σκοπο αυτο εγκαταστησαμε σε καθε αιθουσα και στα γραφεια των καθηγητων μικρα κουτια οπως αυτο που φαινεται στην διπλανη φωτογραφια, στα οποια τοποθετουμε τα αχρηστα-απο-την-μια-πλευρα-τυπωμενα-χαρτια ετσι ωστε να ειναι ευκολη η χρησιμοποιηση τους.


3. Κατασκευαζουμε στα πλαισια του μαθηματος της τεχνολογιας καδους τους οποιους θα τοποθετησουμε στο προαυλιο του σχολειου μας, και θα χρησιμοποιησουμε σαν καδους ανακυκλωσης αλουμινιου και πλαστικου. Τα τενεκεδακια και τα μπουκαλακια που θα μαζευονται θα τα μεταφερουμε καθε βδομαδα στο κεντρο ανακυκλωσης μεγαλου σουπερ μαρκετ της Χαλκιδας....φωτογραφιες προσεχως...

4. Φτιαχνουμε ερωτηματολογιο -το οποιο θα ανεβασουμε τις προσεχεις ημερες- με βαση τα προτυπα του οργανισμου "Redefining Progress" και της εφαρμογης του " my footprint" το οποιο θα ανιχνευει τον βαθμο περιβαλλοντικης ευαισθητοποιησης τοσο των συμμαθητων μας οσο και των καθηγητων μας. Τα συμπερασματα απο την μελετη του ερωτηματολογιου θα δημοσιευθουν στο blog μας, και θα αποτελεσουν αντικειμενο σχολιασμου, αλλα και εναυσμα για προτασεις και βελτιωσεις στην καθημερινη συμπεριφορα ολων μας...διοτι πρωτα πρεπει να βρουμε ΠΟΥ σφαλλουμε ΚΑΙ ΜΕΤΑ να διορθωσουμε το σφαλμα μας...

5. Μεγαλος αριθμος απο τα μελη της ομαδας συμμετεχουν στον διαγωνισμο δοκιμιου με αφορμη το γεγονος οτι το 2007 εχει ανακηρυχθει ετος "Καταναλωτισμου και Περιβαλλοντος". Το θεμα του διαγωνισμου ειναι το εξης : " Οι κλιματικες αλλαγες στο πλανητη ειναι μια νεα πραγματικοτητα για ολους μας. Θεωρειτε οτι οι αλλαγες στο κλιμα σχετιζονται με τα καταναλωτικα προτυπα που κυριαρχουν στις μερες μας? Καταγραψτε τις σκεψεις σας σημειωνοντας και πιθανες διεξοδους ήγ λυσεις για το προβλημα".
Οι συμμετοχες των μελων μας στον διαγωνισμο , θα δημοσιευθουν στο blog μας , μετα την ληξη της προθεσμιας του διαγωνισμου (31 Μαρτιου)

6. Εκμεταλευομενοι το γεγονος οτι η κα Χαρτζαβαλου -μελος των υπευθυνων καθηγητων της ομαδας μας-ειναι καθηγητρια Γερνμανικων, θα δημοσιευσουμε μερικες απο τις εργασιες μας σε δυο γλωσσες: Ελληνικα ΚΑΙ Γερμανικα! (...μμμ μολις καταλαβαμε τι θα πει αυτη η μυστηρια λεξη....διαθεματικοτητα....δεν ειναι κι ασχημη τελικα...).Ετσι η ατακα " act locally-think globally", που μας διεπει μεχρι σημερα ως προς το πρωτο της σκελος , θα ολοκληρωθει και ως προς το δευτερο και μαλιστα με την προσθηκη: "write globally"(...καλα ντε... εγω δεν ξερω Γερμανικα...απο Αγγλικα ομως...)

7. Απο το σημερινο ποστ και περα αρχιζουμε να δημοσιευουμε links (στον πατο της σελιδας!) σχετικα με περιβαλλοντικα ζητηματα , και ειδικοτερα σχετικα με το αποτυπωμα που αφηνουν οι δραστηριοτητες του ανθρωπου επανω στη γη... To best της εβδομαδας παντως ειναι το THE MEATRIX!! Χτυπηστε το και θα χτυπηθητε! ...και στα γελια , αλλα και θα χτυπησετε το κεφαλι σας στον τοιχο , για το ποιον των προιοντων που τρωμε...

8. Α .. και να μην ξεχασουμε... πηγαμε και εκδρομη στο ΚΠΕ Υπατης. Σχολια και παρατηρησεις σε επομενα posts. (...παντως περασαμε φανταστικα...)

ΟΙ ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΤΟΛΕΣ

ΟΙ ΕΙΚΟΣΙ+1 ΕΝΤΟΛΕΣ

1. Χρησιμοποιώ και την ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ των ΦΩΤΟΤΥΠΙΩΝ
2. Ανακυκλώνω ΧΑΡΤΙΑ-εφημεριδες-περιοδικα

3. Χρησιμοποιώ επαναφορτιζομενες μπαταρίες
4. Ανακυκλώνω τις ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ
5. Ανακυκλώνω ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ : (pc,κινητά..)

6. Ανακυκλώνω τα ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΑ ΤΕΝΕΚΕΔΑΚΙΑ
7. Επαναχρησιμοποιώ τα ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

8. ΔΕΝ αφήνω τις ηλεκτρικές συσκευές στο STANDBY
9. Σβήνω τα Φώτα όταν δεν χρειάζομαι τον φωτισμό τους
10. Προτιμώ τις λάμπες φθορισμού χαμηλής κατανάλωσης αντί για τους κοινούς γλόμπους(είναι πιο ακριβές αλλά τελικά συμφέρουν γιατί καίνε πολύ λιγότερο ρεύμα!)
11. Αποφεύγω να χρησιμοποιώ AIR CONDITION
12. Προτιμώ την αγορά Ηλιακού Θερμοσίφωνα

13. Τα οργανικά απορρίμματα (αποφάγια-ξεροκλαδα-φυλλα)
τα χρησιμοποιώ
για να φτιάχνω λίπασμα(κομπόστ)

14. Ελαχιστοποιώ τον όγκο των σκουπιδιών μου
15. Προτιμώ τα προϊόντα
---με συσκευασίες που επιστρέφονται
---με συσκευασίες που επαναχρησιμοποιούνται
---με γυάλινες ή αλουμινένιες ή χάρτινες συσκευασίες
16. Αποφεύγω τα προϊόντα μιας χρήσεως
17. Αποφεύγω τις πλαστικές σακούλες
18. Ανακυκλώνω τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ
19. ΔΕΝ παρασύρομαι από τις διαφημίσεις και αγοράζω μόνο τα προϊόντα που έχω ανάγκη

20. Περπατάω – Χρησιμοποιώ ποδήλατο :
Αποφεύγω το αυτοκίνητο για κοντινές αποστάσεις

21.Προτιμώ Βιολογικά προϊόντα : χωρίς χημικά-συντηρητικά