Saturday, February 24, 2007

Διευθύνσεις Περιβαλλοντικων Οργανώσεων, Οργανισμών

Ηλεκτρονικες Διεθυνσεις Περιβαλλοντικων Οργανωσεων και Οργανισμων.
Οικολογικα Περιοδικα

http://www.eea.eu.int : “ European Environment Agency

Τα πάντα για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος .Το επίσημο όργανο της Ε.Ε

· http://www.foe.co.uk (Βρετανία) και www.foe.org ( Η.Π.Α )

Οι φίλοι της γης σε Ευρώπη και Αμερική.

· http://www.greenpeace.org Η γνωστή διεθνής οικολογική οργάνωση

· http://www.ipcc.ch. Το διακυβερνητικό πάνελ για την αλλαγή

κλίματος. Η επίσημη επιστημονική πρωτοβουλία που παρακολουθεί το ζήτημα

· http://www.climatevoice.org. Καμπάνια και ιστοσελίδα για την αλλαγή του κλίματος που έχουν δημιουργήσει γνωστές οργανώσεις ( WWF, Greenpeace κ.ά )

· http://www.globalclimate.org. Η συμμαχία των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που προπαγανδίζει ότι όλος ο θόρυβος σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την αλλαγή του κλίματος είναι ανυπόστατη επιστημονικά.

· http://www.gci.co.uk. Προοδευτικό Βρετανικό ινστιντούτο που ασχολείται ιδιαίτερα με τα παγκόσμια δημόσια αγαθά.

· http://www.iied.org. Tο κυριότερο ινστιντούτο στη Βρετανία για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης με αλλεπάλληλες εκδόσεις.

· http://www.copenhagencentre.org Το διακρατικό κέντρο της Κοπεγχάγης είναι από τους βασικότερους φορείς προώθησης των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ε.Ε προωθώντας την τριπλή συνεννόηση κυβερνήσεων, εταιρειών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

· http://www.cerew.org. O βασικός οργανισμός που προωθεί δι8εθνώς ενιαίες αρχές για τις περιβαλλοντικές εκθέσεις –απολογισμούς των εταιρειών.

· http://www.ecouncil.ac.cr. Το Συμβούλιο της Γης αποτελεί προβεβλημένη διεθνή πρωτοβουλία επωνύμων υπέρ της βιωσιμότητας με κεντρικό στόχο την προώθηση της Χάρτας της Γης.

· http://www.csf.colorado.edu/ecol-econ. Περιέχει θέματα για τα Οικολογικά Οικονομικά με επίκεντρο το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

· http://www.cfs.colorado.edu/ISEE Η Διεθνής Εταιρεία Οικολογικών Οικονομικών συνενώνει διεθνώς όλους τους πανεπιστημιακούς και τους ερευνητές που ασχολούνται επιστημονικά με το «πρασίνισμα» της οικονομίας.

· http://www.naturalstep.org Το «φυσικό Βήμα» είναι μια οργάνωση που δημιουργήθηκε στη Σουηδία και έχει μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο.

· http://www.unsystem.org Mια «πύλη» για όλους τους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ αυτών που ασχολούνται με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

· http://www.ozone.org Τα πάντα περί του όζοντος στην ατμόσφαιρα.

· http://www.rmi.org Το Ινστιτούτο Βραχωδών Ορέων των αδελφών Λόβινς στο Κολοράντο είναι ο σημαντικότερος φορέας στις Η.Π.Α. και ίσως στον κόσμο για την παραγωγή συγκεκριμένων τεχνολογικών λύσεων στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.

· http://www.sustainability.co.uk. Η σημαντικότερη εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων διεθνώς για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

· http://www.sdgateway.net «Πύλη» για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

· http://www.wbcsd.ch. Το Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με έδρα την Ελβετία , η κυριότερη « δεξαμενή σκέψης» του ιδιωτικού τομέα μετά τη Σύνοδο του Ρίο το 1992.

· http://www.wri.org. Το Αμερικανικό Ινστιντούτο Παγκοσμίων Πόρων αποτελεί το σημαντικότερο διεθνώς ανεξάρτητο φορέα παρακολούθησης της κατάστασης των φυσικών πόρων.

· http://www.wupperinst.org. Το γερμανικό Ινστιτούτο του Βούπερταλ είναι το σημαντικότερο της Ευρώπης για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης με μεγάλη παραγωγή θεωρητικής δουλειάς και νέων ιδεών

http://www.earthfirstjournal.org. Ριζοσπαστικό οικολογικό αμερικάνικο περιοδικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

· http://www.earthtimes.org. Ηλεκτρονική εφημερίδα με έμφαση στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη γενικότερα.

· http://www.ems.org. (Environmental Media Services) .Αμερικανική ηλεκτρονική υπηρεσία περιβαλλοντικών ειδήσεων.

· http://www.ends.co.uk. (Environmental Data Services) Βρετανική ηλεκτρονική υπηρεσία περιβαλλοντικών ειδήσεων.

· http://www.environlink.org. « Πύλη» ειδησεογραφίας (και όχι μόνο….) για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

· http://www.iisd.ca Αναλυτική πληροφόρηση για τις μηνιαίες εξελίξεις για όλες τις συνδιασκέψεις και τα συνέδρια ανά τον κόσμο που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη.

· http://www.planetark.org Καθημερινή ηλεκτρονική ειδησεογραφία για το περιβάλλον σε συνεργασία με το πρακτορείο Reuters.

· http://www.resurgence.org Το ιστορικότερο και πιο πνευματώδες στη Βρετανία ίσως και διεθνώς περιοδικό για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

· http://www.tomorrow-web.com Το κυριότερο διεθνές περιοδικό για τη βιώσιμη ανάπτυξη από τη σκοπιά των επιχειρήσεων.

· http://www.elsevier.com/homepages/sae/econbase/ecolec Το μοναδικό εξειδικευμένο ακαδημαϊκό περιοδικό για τα Οικολογικά Οικονομικά.

http://www.theecologist.co.uk



No comments: